Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Mordmisstänkt man släppt – efter utebliven obduktion

Publicerad 2017-12-27

Mannen misstänks ha mördat en kvinna i Kristianstad på julafton.

Nu har han släppts på fri fot när fristen för att begära häktning gick ut – bland annat för att obduktionen av kvinnan uteblivit.

– Så länge vi inte vet dödsorsaken har bevisläget inte förändrats, säger kammaråklagare Christoffer Ramqvist.

Polis, avspärrning

Det var på julafton som en kvinna hittades död i Kristianstad. Polisen kunde inte utesluta brott i samband med hennes död och inledde en förundersökning om mord.

I samband med att kvinnan hittades död greps en man som fanns i lägenheten. Han anhölls senare som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Under onsdagen har han släppts på fri fot eftersom tidsfristen för åklagaren att begära honom häktad gick ut klockan 12.

– Det finns inte tillräckligt starka misstankar för att hålla honom frihetsberövad, säger kammaråklagare Christoffer Ramqvist.

”Inte förändrats”

De senaste dagarna har man inväntat svaret från en obduktion, som inte har blivit av. Sedan kvinnan hittades död har obduktionen dagligen flyttats fram, enligt åklagaren.

– Rättsväsendet har stora resursbrister och en av konsekvenserna är att åklagarna får släppa misstänkta i bland, säger Christoffer Ramqvist.

Än så länge kvarstår misstankarna mot mannen och dödsfallet utreds som mord.

– Så länge vi inte vet dödsorsaken har bevisläget inte förändrats, säger Ramqvist.

Följ ämnen i artikeln