15-årigt pengageni tjänade 170 000 på skolgården

Uppdaterad 2015-03-12 | Publicerad 2014-11-22

Brittiske Tommie Rose, 15 år, blev kung på skolgården. Men inte genom att vara elak, han inledde istället chokladhandel.

Brittiske Tommie Rose, 15, är kung på skolgården.

Men inte genom att vara elak.

Han kontrollerar chokladhandeln.

När 15-årige Tommie tittade på den brittiska tv-serien Dragons Den (svenska varianten heter Draknästet) fick han en idé, skriver The Mirror. Tommie, som onekligen har en entreprenöriskt anda, såg en möjlighet på sin skola i Salford, England.

Genom att starta en svart marknad på skolgården började han tjäna stora summor pengar. Handeln bestod av choklad, snacks och läsk som Tommie sålde till andra elever. På bara tre år lyckades han tjäna över 14 000 pund, vilket är drygt 170 000 kronor.

Skolan inte nöjda

Men när skolan fick nys om affärsverksamheten riskerade Tommies imperium att falla. Skolan har en strikt policy där eleverna måste äta nyttig mat under skoltiden. Det gick så långt att 15-åringen nu hotas med avstängning från skolan.

När historiens började spridas i sociala medier fick han stöd av Dragons Den-profilerna och superentrepenörerna Duncan Bannatyne och Deborah Meaden. Det ledde till ett jobberbjudande för Tommie.

Simon Swan, ägaren av en rekryteringsfirma i Manchester, hörde av sig och erbjöd Tommie en praktikplats på företaget.

– Vi vill verkligen prata med honom, det är synd att skolan ska straffa honom för det här, sa firmaägaren till The Mirror.

Har egna planer

Tommie Rose själv tar det hela med ro. Han har planerat att använda sina intjänade pengar för att kunna läsa på universitet inom några år.

– Jag är glad att jag har blivit erbjuden något. Jag är tacksam för allt stöd, säger 15-åringen.

Följ ämnen i artikeln