Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Våldtogs av sin far i 34 år

Publicerad 2011-09-14

Mannen åtalas för 497 våldtäkter

Under 34 år våldtogs kvinnan av sin far.

Nu åtalas han för 497 våldtäkter under de senaste 20 åren.

Kvinnan födde tre av hans barn.

Ännu ett skakande incest-fall har uppdagats i Europa, den här gången i Franken i Tyskland.

En 69-årig man misstänks ha våldtagit och slagit sin dotter, i dag 46 år gammal, under 34 år. Han åtalas nu för de övergrepp som inte har hunnit preskriberas; 497 våldtäkter under de senaste 20 åren, skriver tidningen Bild.

Kvinnan övervakades

Våldtäkterna ska ha börjat när flickan var i 12-årsåldern, och sedan fortgått flera gånger i veckan under 34 år.

De skedde vanligtvis i sovrummet som mannen delade med sin fru.

När kvinnan hade tagit körkort tvingade pappan henne att köra till avlägsna platser där han sedan förgrep sig på henne. Övrig tid övervakades hon av sin far, och kunde därför inte fly.

Födde tre barn

Under de 34 åren som övergreppen fortgick födde kvinnan tre barn – alla med sin morfar som pappa. Ett av barnen dog när det var litet – och hos ett av de andra har kvinnan flyttat in efter att historien uppdagades.

Det var när den tredje sonen dog nyligen som den otäcka hemligheten upptäcktes. Den 46-åriga kvinnan greps efter att hon försökt utöva utpressning mot pojkens läkare och hans fru. Hon dömdes till skyddstillsyn, och anförtrodde sig åt sin övervakare, rapporterar Bild.

Mannen har erkänt

69-åringen hade flera barn med sin hustru, men dottern ska vara den enda som utsatts för övergrepp.

Mannen greps redan i mars, och har erkänt att han har haft sex med sin dotter – men hävdar att det var frivilligt från båda sidor.

Åklagaren säger till Bild att kvinnans mamma troligtvis har vetat om övergreppen, men att det är för sent att åtala henne på grund av preskriptionstiden.