Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Polisen jagar fler sexköpare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-01

Gruppsexhärvan växer.

Nu tar polisen hjälp av Efterlyst för att hitta fler utnyttjade flickor – och fler gärningsmän.

– Vi är övertygade att det är fler flickor som är indragna i det här, fler än dem som vi har träffat, säger polisens utredare Jonas Trolle till programmet.

På polisens övervakningsfilm kan man se hur två män, en av dem den misstänkte huvudmannen, kommer ut från ett hyreshus i Hägersten. De lämnar platsen i en exklusiv Mercedes.

Sex män har gripits. Hittills. Huvudmannen i härvan, en 40-årig företagsledare, misstänks ha varit den som planerade gruppsexträffar över hela landet och försåg män med unga flickor.

Hemska historier

Männen misstänks för grovt koppleri, sexköp av barn, våldtäkt och medhjälp till våldtäkt.

Nio unga flickors berättelser är åklagarens starkaste kort i den nu pågående rättegången. Flickorna berättar fasansfulla historier om hur de tvingats till sex med upp till tio män samtidigt.

”Jag skrek aj”

De lockades till gruppsexträffarna med löften om pengar, exklusiva väskor, kläder och resor. I början var de med på det. Men det som var frivillig sex övergick ofta i övergrepp.

– Männen var överallt hela tiden, det var jobbigt. Det gjorde jätteont och jag skrek aj. Efteråt frågade han om det var bra fast jag fick ont, har en flicka berättat.

En annan säger:

– Jag har ju fått sår i underlivet. Alltså, de var ju tio killar. Då blir det så.

Söker flickor

Flickorna berättar om hur de blivit piskade och fjättrade med handfängsel. Hur de gråtit, men att männen inte brytt sig om detta.

Polisen är säker på att fler än de nio flickorna utsatts.

Och allting pekar på att antalet män som köpt sex är betydligt fler än de som hittills gripits.

Därför söker de nu kontakt med flickor som kan hjälpa dem att få fast torskarna.