Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Så tänker kändisarna om vaccinationen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-23

"Jag har inte lust att bli sjuk, då förlorar jag så mycket pengar"

Vaccinera sig – eller inte.

Det är frågan.

Se hur kändisarna tänker möta den nya influensan.

Bert Karlsson, skivbolagsdirektör, 64: JA

– Ja det kommer jag att göra, nästa vecka. Jag har vaccinerat mig tidigare mot den vanliga influensan. Jag har ingen lust att bli sjuk några veckor, då förlorar jag massor av pengar. Man har ju massor av jobb och jag gör två-tre föredrag varje vecka och tv-inspelningar.

Annika Lantz, radiopratare, 41: JA

Ja, jag tänker göra det. Jag vet inte om jag haft det ännu och går på solidaritetslinjen. Och mina barn går också på solidaritetslinjen och ska vaccinera sig.

Ingvar Oldsberg, programledare, 64: Har INTE BESTÄMT sig.

– Jag har inte funderat i de banorna ännu. Men ju mer folk talar om det desto närmare är jag ett beslut. Jag har inte diskuterat mig fram till något beslut ännu. Än så länge har jag inte sett det som en primär fråga. Uppfattningarna går ju isär om omfattningarna av influensan samt om det är positivt med vaccineringen eller mest biverkningar. Därför kan jag inte svara ja eller nej just nu. Jag avvaktar med det beslutet.

Tilde de Paula, programledare, 37: Har INTE BESTÄMT sig.

– Jag inte fattat något beslut ännu och känner att jag måste prata med några fler läkare först. Jag har redan vacinerat mig mot den vanliga vinterinfluensan via jobbet på tv4 som ordnade det åt oss. Sedan får jag väl se om det ger ett litet skydd mot svininfluensan . Jag har helt enkelt inte tagit ett slutgiltigt beslut ännu.

Lasse Kronér, artist, 47: NEJ

– Jag tänker inte vaccinera mig. Jag gick upp naken i morse och tittade mig i spegeln och såg att jag redan hade fått den (skratt). Jag brukar inte vaccinera mig och jag brukar inte bli så sjuk heller. Det känns som allting är lite överdrivet.

Laila Bagge, Idoljuryn, 37: JA

– Jag tänker vaccinera mig.

Magnus Carlsson, artist, 35: JA

– Jag är spruträdd av naturen, men jag ska ut på en hysterisk turné så jag funderar på att bara bita ihop och göra det. Det låter så otroligt jobbigt om man skulle få det, och jag kommer träffa så otroligt många människor och har inte lust att bli sjuk.

Blossom Tainton-Lindquist, personlig tränare, 47: NEJ

– Nej, det tänker jag inte. Det kan hända att jag redan haft den för jag var jättesjuk för en månad sedan. Annars så försöker jag bygga mitt immunförsvar med bra mat, god sömn och lite träning. Jag är lite försiktig med att vaccinera mig, ofta blir man bara sjuk.

Karl-Petter Bergvall, grisuppfödare, 26: Har INTE BESTÄMT sig.

– Vet faktiskt inte, jag har inte tagit det beslutet ännu. Men är det så att man ska det, så kommer jag att göra det. Det är inte så många som fått det idag och det finns väl inte vaccin till alla så det är ingen idé att stressa.

Babben Larsson, komiker, 53: Har INTE BESTÄMT sig

– Jag håller på att fundera på det men har inte bestämt mig ännu. Det är dels bestämt att vi ska vaccinera oss i vår ensemble men vi har fått tilldelning av tid så sent, så jag vet inte om man hinner innan man blir sjuk. Sedan är det alltid en påfrestning på kroppen att vaccinera sig. Jag hade även förra årets influensan och med lite flyt får man den inte två år i rad.