Plan kraschade in i villa - barn försvunna

Uppdaterad 2013-08-10 | Publicerad 2013-08-09

Minst två döda

Två barn är försvunna sedan ett flygplan kraschade rakt in i deras hus i ett villaområde i Connecticut, USA.

Polismyndigheter befara att barnen omkom vid olyckan.

Minst två personer har bekräftats döda, enligt NBC Connecticut.

Två barn är försvunna sedan ett flygplan kraschade mitt i ett villaområde i Connecticut, USA under fredagen. Flygplanet var på väg mot Tweed New Haven Airport när det fick problem. Det är ännu oklart varför planet tappade höjd och flög in i villorna. Enligt nyhetsbyrån RT ska det ha varit ett kraftigt regnoväder i området.

Befarar det värsta

Planet kraschade rakt in i två villor. Husen demolerades och började brinna. Piloten och två barn är försvunna efter olyckan. Barnen, som är 13 och 1 år gamla, ska ha befunnit sig i ett av husen när flygplanet flög in i det. Deras mamma har sagt att de satt i familjens tv-rum senast hon såg dem. Polismyndigheterna i Connecticut hyser inget större hopp om att barnen är vid liv och "befarar det värsta", skriver RT. Under fredagskvällen hade inte heller planets pilot hittats.

Den amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten, NTSB, säger i ett uttalande tidigt på lördagsmorgonen att fyra till sex personer troligen omkom i olyckan.

Skrek efter sina barn

Planet, en flermotorig turbo av modellen Rockwell 690B, började brinna på flera ställen direkt efter kraschen. En granne har berättat för nyhetsbyrån AP att han hörde ett kraftigt dån och en smäll varpå han rusade ut. Straxt efter började en kvinna skrika. Hon skrek att hennes barn var i huset.

I Oregon ska lokala medier ha pratat med familjemedlemmar till piloten, som enligt dem var den pensionerade Microsoftchefen Bill Henningsgaard, enligt AFP. Myndigheter vid olycksplatsen har inte velat bekräfta de uppgifterna.