Här är flygresan från helvetet

Uppdaterad 2013-08-03 | Publicerad 2013-08-02

Stort antal passagerare spydde under resa

Några passagerare blev så sjuka att de fick akut vård av sjuksköterskor ombord.

En 14 timmar lång flygresa mellan Chile och Australien förvandlades till ett kräkinferno när 26 passagerare blev kraftigt magsjuka.

En grupp studenter och deras lärare kaskadspydde och fick diarré på en Boeing 747 strax efter start.

Många blev så dåliga att de fick köras till sjukhus när planet landat, skriver Daily Mail.

Strax efter att en Boeing 747 från Qantas airways lyfte från Santiago i Chile brakade helvetet lös. Plötsligt insjuknade 26 personer i kraftiga kräkningar och diarréer. Passagerarna rusade in och ut från flygplanets åtta toaletter samtidigt som flygvärdinnorna delade ut mängder med åksjukepåsar. En del var så sjuka att de fick akut vård av några sjuksköterskor som fanns ombord.

Fick bäras på bår

När planet landade efter den nästan 14 timmar långa flygningen var tre passagerare så dåliga att de fick bäras ut på bår. Personal ombord hade larmat flygplatsen i Sydney och ett stort antal ambulanser fanns på plats när planet landade. Enligt tidningen The Independent kördes 16 personer med ambulans till sjukhus. Flygplanet sattes i karantän och övriga patienter fick rådet att vara vaksamma på symtom under de närmaste dagarna.

Blev sjuka innan start

De 26 sjuka passagerarna tillhör en grupp av studenter och lärare som hade besökt evenemanget World Youth Day i Brasilien, som arrangeras av katolska kyrkan. Representanter för flygbolaget har sagt att passagerarna måste ha blivit sjuka innan de klev på planet i Santiago. Enligt australienska hälsovårdsmyndigheten ska det röra sig om en akut infektion av norovirus, samma virus som orsakar vinterkräksjuka.