Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

25-åring misstänks för serievåldtäkter

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-07

Ska ha överfallit äldre kvinnor

En 25-årig man har gripits misstänkt för sju överfallsvåldtäkter i Bohuslän, Göteborg och Lund. I flera fall rör det sig om våldtäkter mot äldre kvinnor.

Mannen har erkänt tre av våldtäkterna, uppger Sveriges Radio Väst.

Den misstänkte mannen greps i Uddevalla i tisdags. Åklagaren kommer att begära mannen häktad under onsdagen eller torsdagen.

17-åring överfölls efter bussfärd

Mannen greps efter en överfallsvåldtäkt mot en 17-årig flicka i Munkedal på söndagsnatten. Kvinnan hotades med en kniv och våldtogs när hon klev av en nattbuss. Den misstänkta mannen greps två dagar senare.

– Vi har haft intensiv spaning efter mannen. Men det var efter den fula våldtäkten i Munkedal som bitarna föll på plats, säger Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen i Trollhättan till Bohuslänningen.

Misstänker fler våldtäkter

Våldtäkterna har skett både inomhus och utomhus och i vissa fall under knivhot, enligt polisen. I ett av fallen vaknade en 81-årig kvinna mitt i natten av att en främmande man stod bredvid hennes säng.

I samtliga fall uppges mannen och offren ha varit obekanta för varandra och polisen misstänker att ärendet kan växa.

– Vi har bara hört honom under kvällen i går och på förmiddagen. Det sista jag hörde i går kväll var att han berättade om tre stycken våldtäkter. Nu när jag kom tillbaka från ett möte var det sju, säger Thord Haraldsson till TT.

Våldtäkter i Västsverige och skåne

De sju överfallen har skett i en rad olika städer: Göteborg, Lund, Munkedal, Uddevalla och på en mindre ort i Bohuslän.

– Han har lämnat ett skäl till varför han har rest runt, men varför vill jag inte gå in på, säger Thord Haraldsson.

TT: Finns det någon misstanke om psykisk sjukdom?

– Inte som vi kan se. Men det kan inte vi bedöma, säger Thord Haraldsson.

Mannen greps efter helgens våldtäkt tack vare vittnen som sett delar av registreringsskylten och vilken typ av bil han körde. Han väntas begäras häktad under torsdagen.