Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Storbritanniens mest jagade man fast

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-19

Flydde ur en fängelsetransport

Polisen i Holland har gripit mannen som beskrivs som Storbritanniens mest jagade man.

James Hurley har jagats av brittisk polis i 13 år för att ha dödat en polis i samband med ett värdetransportrån i England.

Den 42-årige polismördaren James Hurley har, efter att ha jagats över hela Europa, nu gripits i Holland, rapporterar Sky News.

Försökte stoppa rånarna

Det var 1988 som James Hurley körde flyktbilen vid ett rån mot en värdetransport i Hemel Hampstead nordväst om London. Den ledige polismannen Frank Mason upptäckte rånet och försökte stoppa männen, men sköts ihjäl.

James Hurley greps och han fick livstids fängelse. Men efter fyra och ett halvt år bakom galler flydde han. Under en färd mellan två fängelser attackerade han en vakt inne i den fängelsetransport han färdades och lyckades fly.

Jagats över hela Europa

Sedan dess har han enligt Sky varit Storbritanniens mest jagade man. Polisen har letat efter James Hurley över hela Europa, bland annat i Spanien och på Irland där han ett tag bodde.

Nu har alltså James Hurley till slut gripits i Holland i samband med ett tillslag mot en narkotikafabrik i Haag. Två brittiska män greps och efter ett dygn kunde man tack vare en kontroll av hans fingeravtryck se att en av dem var Hurley.

– Jag är verkligen lättad att höra att han har gripits. Det ger mig inte Francis tillbaka, men Hurley måste straffas för de brott han begått, säger änkan Jill Mason till Sky.