Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Tonårsmatador ska kämpa mot sex tjurar

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-06

En matador och sex tjurar är vanligtvis en kamp för veteraner.

Trots det kommer den 16-åriga matadoren Jairo Miguel genomföra den ovanligt stora tjurfäktningen vid en välgörenhetsgala i Spanien i dag.

Matadoren Jairo Miguel Sanchez Alonso, vars artistnamn är Jairo Miguel, har kämpat mot tjurar sedan han var sex år gammal.

I Spanien måste du vara 16 år gammal för att uppträda som matador, därför har Jairo Miguel spenderat de senaste åren i Latinamerika.

I dag är han huvudpersonen i en tjurfäktning mot sex tjurar på en enda eftermiddag, något som tidigare bara lockat erfarna veteraner.

"Har det i generna"

Vanligtvis brukar tre matadorer ta sig an två tjurar var. Syftet med Jairo Miguels uppvisning är att samla pengar till en välgörenhetsorganisation i hans hemstad Caceres.

Jairo Miguel säger till nyhetsbyrån AP att han är nervös inför fäktningarna, men att han litar på sin egen kapacitet. Detta trots ärr från en uppvisning i Mexiko 2007 då en tjur nästan punkterade hans hjärta.

– Ända sedan jag var liten har jag haft det i generna. Jag har praktiskt taget växt upp med tjurar, säger den unge matadoren.

Stöttas av mamma

Jairo Miguels mamma Celia Alonso är så nervös inför sonens framträdanden att hon inte kan sova. Hon kedjeröker och önskar att sonen skulle sysselsätta sig med någonting annat.

– Men han har valt det här och jag stöttar honom, säger Celia Alonso till AP.