Sex tonårspojkar dömda för gruppvåldtäkt

Publicerad 2013-06-14

Tonårspojkarna turades om att våldta den 15-åriga flickan i ett låst rum.

Nu döms alla sex pojkarna till ungdomsvård.

Den brutala våldtäkten inträffade i en lägenhet i Tensta i Stockholm i mars. De sex tonårspojkarna turades om att förgripa sig på den 15-åriga flickan i ett låst rum.

Därefter försvann de från lägenheten, men greps kort därefter.

Nu döms de alla av Solna tingsrätt till ungdomsvård.

Förnekade brott

Samtliga pojkar förnekade brott under rättegången. Fyra av dem har erkänt att de haft samlag med flickan, två av dem har hävdat att det var frivilligt.

Men tingsrätten tror på flickans berättelse.

Hon har befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd eftersom hon ”känt rädsla på grund av de tilltalades påträngande uppträdande, deras numerära överläge, att samtliga varit okända för henne och att dörren till rummet tidvis varit låst”, står det i domen.

Finns vittnen

Det finns dessutom vittnen som har uppgett att flickan varit "helt förstörd", rädd och uppgiven efteråt och när hon berättat att hon har blivit våldtagen.

De sex pojkarna var mellan 15 och 16 år när brottet begicks. Tingsrätten skriver att de hade dömts till fängelse om de varit myndiga, eftersom brottet betraktas som grovt. Fem av dem döms till ungdomsvård för grov våldtäkt och den sjätte döms till ungdomsvård för försök till grov våldtäkt. Flera av pojkarna ska även utföra ungdomstjänst, står det i domen.

Aftonbladet har sökt åklagare, målsägandebiträde och försvarare utan framgång.

ANNONS