Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Sverige-Portugal slutade 0–0

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-15

Men Joakim vann 1,2 miljoner

Den 11 oktober spelade Sverige – Portugal 0–0 i VM-kvalet på Råsunda. Betydligt mer blev det för Joakim Borgström som, med hjälp av landslaget, skrapade Triss Månadsklöver. Närmare bestämt 1,2 miljoner.

– Det var en fantasktisk upplevelse.

Joakim Borgström, 26, från Bromma kommer inte att glömma lördagen den 11 oktober i första taget. Förutom att se VM-kvalmatchen mellan Sverige och Portugal hjälpte även de båda landslagen honom att skrapa en Trisslott. Och som om inte det var nog fick han även lämna över pris till motståndarlagets bästa spelare – Ronaldo.

– Allt var verkligen en fantastisk upplevelse. Det går inte att peka på något som var bättre än det andra. Men det är skönt att ha det avklarat.

Gigantisk Trisslott

Med digital teknik omvandlades fotbollsplanen till en gigantisk Trisslott. 16 kameror var placerade runt planen och följde spelarnas rörelser. Ju mer de sprang desto mer skrapades Joakim Borgströms lott. Med en dator i knät kunde han följa skrapet.

– Det avgjordes på tolv minuter, berättar han. Det var svårt att se vem som skrapade vad eftersom det mest såg ut som myrornas krig på skärmen.

Den första lotten, den som visade i hur många år Joakim Borgström skulle utöka sin ekonomi, skrapade han själv just innan avspark.

– Det var kul. Publiken var med på noterna och jag fick applåder.

Vad ska du göra för vinsten?

– Just nu ska jag bara må bra och lyxa lite på hemmaplan. Sedan får vi se. Men man brukar ju vara rätt bra på att göra av med pengar, säger han och skrattar.

Blir det kanske en resa till Fotbolls-VM?

– Det är rätt långt kvar dit, så det kan jag inte svara på nu.