Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Alice Gross-misstänkt kan ha hittats död

Publicerad 2014-10-04

Arnis Zalkalns, huvudmisstänkt i mordet på 14-åriga Alice Gross, försvann spårlöst för en månad sedan.

Nu kan polisen ha hittat hans kropp.

Alice Gross, 14, hittades död i en flod i västra London i tisdags efter att ha varit försvunnen i över en månad. Den lettiske byggarbetaren Arnis Zalkalns är huvudmisstänkt för mordet.

Försvann från sitt hem

Zalkalns sågs cyklandes i närheten av Grand Union Canal den 28 augusti, bara 15 minuter efter att Alice Gross vandrat längs kanalen.

Fem dagar senare försvann han från sitt hem i Ealing, London.

Nu kan han ha hittats död. Enligt BBC hittades en kropp i Boston Manor Park i förorten Hanwell, mindre än tre kilometer från den plats där Alice Gross hittades död. Londonpolisen har inte kunnat bekräftat att kroppen tillhör Zalkalns eller hur länge den legat på platsen.

Det är fortfarande oklart vad som ledde fram till Alice Gross död. När polisen hittade hennes kropp på tisdagen berättade de hur någon ansträngt sig för att dölja den, skriver BBC. I samband med fyndet omrubricerades brottet till mord.

"Kärleksfull och älskad"

En rättsmedicinsk undersökning inleddes på onsdagen men har inte kunnat avslutas på grund av utredningens "komplexa karaktär", sa en talesperson hos polisen till BBC.

Nyheten om Alice Gross försvinnande har spridit sorg och chock bland invånarna i förorten Hanwell.

– Vi kämpar med att förstå varför någon skulle vilja skada henne. Alice var en kärleksfull och älskad dotter och syster, en unik flicka som var vacker på både utsidan och insidan, sa hennes föräldrar Rosalind Hodgkiss och Jose Gross på tisdagen.

41-årige Arnis Zalkalns kom till London 2007 för att arbeta. Han har tidigare avtjänat ett sjuårigt fängelsestraff för att ha mördat sin hustru. 2009 greps han i London misstänkt för sexuellt övergrepp på en 14-årig flicka - men åtalades aldrig.