Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Kropp hittad i sökandet efter Alice Gross

Uppdaterad 2014-10-04 | Publicerad 2014-10-01

Fjortonåriga Alice Gross har varit försvunnen sedan den 28 augusti.

Nu kan polisens sökande vara över.

En kropp har hittats i floden River Brent i västra London.

Kroppen har bärgats från platsen och Alice Gross familj har underättats av polis om fyndet, rapporterar Sky News.

Enligt Scotland Yard-befält Graham McNulty kommer ett uttalande att ges under onsdagsmorgonen. Innan det kommer inga ytterligare detaljer att ges. En talesperson från polisen bad medier att ”lämna Alices familj och vänner ifred under denna svåra stund”.

Kroppen har ännu inte formellt identifierats och en obduktion kommer att ske inom kort, rapporterar BBC.

Söker 41-årig man

Alice Gross försvann den 28 augusti i år. Hon sågs senast till i Elthorne Park i västra London och polisen har fokuserat mycket av sitt sökarbete till området i och kring parken.

På övervakningsbilder från parken där Gross syns har också den 41-årige Arnis Zalkalns fastnat. Även han har varit spårlöst försvunnen, sedan början av september, och polisen söker honom då man misstänker att de två åtminstone har mötts. Zalkans är också huvudmisstänkt för Alice Gross försvinnande, även om polisen också utreder andra möjliga förövare.

Största sökinsatsen någonsin

Den lettiska medborgaren dömdes under sent 90-tal för mord på sin fru och för att ha grävt ner hennes kropp i en skog. 2009 greps han misstänkt för sexuellt övergrepp på en 14-årig flicka. Något åtal väcktes aldrig mot Zalkans den gången.

Polisen har fått kritik för att för sent ha intresserat sig för 41-åringen. Först 21 dagar efter att Alice försvann söktes han som intressant i ärendet. Polisen i Storbritannien har gått ut och sagt att det är osannolikt att hitta honom om han redan lämnat landet. Polisen har öppnat två internutredningar över hur ärendet skötts.

Sökandet efter Gross och Zalkans har varit rekordstort. Minst 630 poliser från London har varit inblandade, vilket gör sökinsatsen till den största som myndigheten gjort sedan terrorattackerna i London 2005.