Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Hallen kollapsade – stjärnlaget fick fly

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-03

Mitt under storlaget Dallas Cowboys träning gav hela hallen vika

Amerikanska fotbollslaget Dallas Cowboys hade ett miniträningsläger i inomhushallen i Texas.

När ett åskväder drog fram kollapsade plötsligt hallen – och begravde flera spelare.

– Min första tanke var: Hur många har dött här? Jag trodde jag hade haft riktigt mycket tur som klarat mig, säger spelaren David Buehler.

Ett 70-tal spelare, tränare och mediarepresentanter befann sig i hallen i Irving, Texas i USA. Storlaget i amerikanska fotbollsserien NFL höll ett miniträningsläger för sina yngre spelare.

Kollapsade på nolltid

Då kollapsade plötsligt hela hallen – på bara några sekunder.

– Det var som om någon hade stuckit hål på en ballong, säger en kameraman från en tv-station som befann sig i hallen till Dallas News.

Trots de dramatiska scenerna klarade sig alla levande ur spillrorna, 12 personer fick föras till sjukhus. Värst skadad blev tränaren Joe DeCamilis som bröt en ryggkota.

– Det är bara tur att han inte blev förlamad, säger en vän till familjen till Dallas News.

”Många hjältar”

Kollapsen orsakdes av ett åskväder, med starka vindar och skyfall som hastigt drev in över området där hallen ligger. Påfrestningarna blev för stora för byggnaden som gav vika. Vittnen talar om att de hörde människor skrika under takmassorna.

– Det var många hjältar här idag. Alla som direkt började leta efter folk som fastnat och hjälpa dem loss. Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb, säger tränaren Dave Campo.