Konflikt lamslår förskola i Nacka

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-15

Miranda Liljefors, 1,5 år, går i förskolan Lilla Maestro. Mamma Emilia oroas över krisen på förskolan och tycker att kommunen har ett ansvar eftersom man inte har några dagisplatser.

Det råder kaos på privata förskolan Lilla Maestro i Nacka.

Personalen har slutat i protest, och föräldrarna är förtvivlade.

Förskolan Lilla Maestro i Nacka brottas med stora problem. Förra veckan valde sex av sju anställda att säga upp sig efter konflikter med skolans styrelse.

Det både upprör och oroar föräldrarna.

– Det har fullkomligt skurit sig mellan ledningen och personalen. Nu har nästan all personal sagt upp sig, på grund av att ledningen inte förstod deras situation, säger föräldern Emilia Liljefrost.

Kommunens ansvar?

Personalen kritiserar även kommunen.

– De säger att de inte har med det hela att göra, eftersom verksamheten är privat. Men i Nacka kommun finns ju inga dagisplatser, säger Emilia Liljefrost.

Monika Enhörning på Nacka kommun tillbakavisar kritiken.

– Vi tar naturligtvis ansvar. Samtidigt har förskolan en privat ägare. Vi har möten med rektor och föräldrar för att se vad lösningen kan bli, säger hon.

Trots att nästan hela personalstyrkan sagt upp sig säger rektor Tord Modin till Mitt i Nacka att skolan inte kommer att stänga, och tillbakavisar samtidigt alla påståenden om att skolans resurser inte räckt till.