Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Ung man död efter misstänkt knivattack – en man gripen

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-26

Polisen: ”Vill gärna att folk hör av sig”

Två män påträffades allvarligt skadade efter en misstänkt knivattack i Norrköping i natt.

Tidigt i morse avled en av dem av sina skador. Enligt uppgifter till Norrköpings Tidningar har han tidigare dömts för flera grova våldsbrott.

En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök.

De två männen överfölls vid ett p-hus i Norrköping.

Larmet kom in till polisen vid 01 i natt. I området kring Repslagaregatan i Norrköping hade två män påträffats svårt skadade.

Flera polispatruller skickades till platsen. Den ena mannen hittades vid en bar, den andra utanför ett parkeringshus.

En av männen var medvetslös. Polisen inledde hjärt- och lungräddning.

– De hade skador som tillfogats av ett vasst föremål. Men exakt vad det rör sig om för vapen kan jag inte säga, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Dog av sina skador

Männen fördes i ambulans till sjukhus. Men vid 04-tiden i morse meddelade polisen att en av männen avlidit av sina skador.

– De närmast anhöriga är underrättade, säger Lars-Göran Nilseryd.

Den andra mannen opererades akut under natten. På förmiddagen meddelade Region Östergötland att hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

En förundersökning om mord och mordförsök är inledd.

Oklar brottsplats

I nuläget är det oklart exakt vad som hänt.

Misstänker ni att männen har blivit skadade efter att ha bråkat med varandra?

– Det var det första jag tänkte när jag fick in detta, och det har jag pratat med patrullen om. Vi kan inte utesluta någonting, men som det verkar så har det spåret svalnat.

De har alltså blivit angripna av någon annan?

– Vi är öppna för alla alternativ, men mest troligt är det någon som angripit de här två. Men vi kan som sagt inte låsa oss vid någonting, säger Nilseryd, och fortsätter:

– Vi är inte 100 procent säkra på att vi hittat brottsplatsen. De hittades utomhus, men det är inte självklart att det är där som brottet har skett.

Något vapen har inte påträffats.

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare. En källa uppger för Norrköpings Tidningar att den avlidne tidigare har dömts för flera grova misshandelsfall.

En gripen

Vid en presskonferens strax efter lunch, som lokala medier bevakade, gav åklagaren Thorsten Angervåg beskedet att en man gripits misstänkt för mord och mordförsök.

– Efter att polisen bearbetat vittnesmål kom det uppgifter att en eller flera personer kunde vara inblandade i den här händelsen. Polisen fattade misstankar om att en intressant person kunde uppehålla sig i en hyresfastighet i området där de skadade anträffades, säger han, och fortsätter:

– När boende i fastigheten hörts greps en man i en lägenhet. Han har nu anhållits.

Mannen, som är mellan 25 och 30 år, är skäligen misstänkt för brotten. Det är den lägre misstankegraden.

– Mannen har lämnat en del uppgifter som han menar talar emot att han är skyldig. Det kommer polisen naturligtvis att utreda, sa åklagaren.

Den gripne mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Sökte med hundar

Ett stort område i centrala Norrköping spärrades av under natten.

– Vi arbetar med den tekniska undersökningen. Vi har också knackat dörr för att höra om någon i har gjort några observationer. Hundpatruller har dessutom sökt av området, säger Lars-Göran Nilseryd vid polisen.

Polisen efterlyser fler vittnen till händelsen.

– Om det är någon som hört något bråk på gatan eller om det är någon som hört något från en lägenhet så är det jätteintressant för oss. Vi vill gärna att folk hör av sig, säger Lars-Göran Nilseryd.

Om du vet något om det inträffade, ring polisen på 114 14.

Följ ämnen i artikeln