Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Kastade ut hustrun från balkongen

Publicerad 2012-03-27

KASTADES FRÅN ANDRA VÅNINGEN Här, på Hisingen i Göteborg, kastades kvinnan ut från balkongen på andra våningen. I dag dömdes kvinnans make till åtta års fängelse.

Den 28-årige musikern dömdes i tingsrätten till fem års fängelse för att ha dödat sin hustru.

I dag skärpte hovrätten straffet och dömde mannen till åtta års fängelse.

Den 1 juni 2011 hittades den 48-åriga trebarnsmamman död i ett buskage på Långströmsgatan på Hisingen i Göteborg.

Det skulle visa sig hon varit anmäld försvunnen sedan i november 2010, och att kroppen av allt att döma legat på platsen sedan dess.

Tre veckor efter att kroppen hittats greps kvinnans 28-årige make, som hon ansökt om skilsmässa från kort före att hon försvann.

Kastade ut henne från balkongen

Den 28-årige mannen åtalades för mord, men nekade till alla anklagelser.

Tingsrätten ansåg det bevisat, efter ett vittnesmål från parets åttaårige son, att mannen i början på november 2010 slagit och sparkat hustrun - för att sedan kasta ut henne från balkongen på andra våningen och gömma henne i buskaget.

Men tingsrätten ansåg det inte bevisat att mannen haft uppsåt att döda sin hustru.

Därför dömdes han för misshandel och grovt vållande till annans död till fem års fängelse och tio års utvisning.

Hovrätten skärpte straffet

Domen överklagades och i dag skärpte hovrätten straffet.

Man dömer mannen, liksom tingsrätten, för grovt vållande till annans död men anser att den misshandel hustrun utsatts för är att bedöma som grov. Straffet blir därför åtta års fängelse och man förlänger även utvisningen med fem år.

Inget uppsåt att döda

- Även om han agerat hänsynslöst samt efter misshandeln underlät att tillkalla hjälp åt den svårt skadade hustrun anser hovrätten att det inte är bevisat att han hade för avsikt att beröva henne livet, skriver hovrätten i domen.

Därför kan han inte dömas för mord eller dråp.

Tidigare dömd

Mannen har tidigare dömts för grov kvinnofridskränkning av en i dag 67-årig kvinnan som han varit gift med. Han har även dömts för misshandel av sin och den mördade kvinnans gemensamma son, när sonen bara var fem år gammal.