Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Kan vara sista bilden på mördade Anja

Publicerad 2013-09-03

Det här kan vara sista bilden på Anja, 21.

Bilden är tagen i onsdags - tre dagar senare hittades studenten mördad i den norska turistidyllen.

Nu vänder sig polisen till allmänheten om hjälp för att hitta mördaren.

Anja Weløy Aarseth, 21, lånade sin mormors bil och körde till det berömda rekreationsområdet Akslafjellet för en springrunda.

Hon hittades mördad i lördags av en hundpatrull - kroppen låg vid en brant otillgänglig sluttning omgiven av buskar och träd.

”Naturlig körväg”

Polisen har finkammat övervakningskameror runt om i Ålesund. Under tisdagen gick man ut med en bild tagen i Ålesund vid 18.10 på onsdagskvällen då hon försvann.

Den visar en Toyota Yaris och kan vara den som hon färdades i.

– Detta är en naturlig körväg för att parkera för att ta en joggingtur. Är detta offrets bil? Det går inte att se vem som kör eller identifiera bilen med andra kännetecken, säger åklagare Yngve Skovly till VG.

Polisen vänder sig nu till allmänheten om hjälp att identifiera bilen.

50 poliser jagar mördaren

För att få fram fler vittnen har man även försökt ta fram exakt samma uppsättning träningskläder som Anja bar under onsdagen. Kläderna har nu specialbeställts och kommer att visas upp under en presskonferens på onsdagen.

Polisen är dessutom intresserade av hennes mobiltelefon som kan innehålla en applikation som visar den exakta löprundan.

Området där Anja hittades beskrivs som mycket svårtillgängligt vilket stärker hypotesen om att gärningsmannen kände till området väl. Mördaren kan ha rörts sig på otillgängliga stigar och på så vis undgå att bli upptäckt.

– Det är nästan ingen som använder de här stigarna i dag, säger Helge Nøstvold på Aksla velforening til VG.

Runt 50 poliser arbetar nu med utredningen.

– Vi arbetar fortsatt brett, säger Yngve Skovly till VG.