Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Andreas och pizzan som aldrig kom fram

Publicerad 2016-09-17

Skorna gick sönder och katten Nusse spydde, så Andreas blev sugen på pizza för att få andas ut.

Han beställde en ”Husets” via en beställningsapp och väntande på den läckra oxfilérätten.

– Jag beställde på kvällen igår, men den har fortfarande inte kommit. Jag väntar ännu, säger Andreas Björkegren från Göteborg.

Fredagen blev inte som 26-årige Andreas Björkegren hade tänkt sig. Han försov sig till jobbet och kände sig irriterad hela dagen. Dessutom trampade han sönder sina några månader gamla skor.

– Jag var trött och hungrig när jag väl kom hem. Dessutom har katten mått dåligt och spytt som en liten bebis. Det är mycket veterinärkostnader på den. Usch, jag var så trött, säger Andreas.

För att råda bot på den vissna dagen behövde han ny energi.

– Kroppen ville andas ut och få återhämta sig, få sitt välbehövliga skrovmål.

Total snabbmatsbesvikelse

Eftersom energinivån var låg fick det bli hemkörning via appen OnlinePizza.

– Det är praktiskt när man är trött och inte orkar ta sig ut. Jag beställde en pizza från en restaurang som hade ett namn som lät bra. Det blev en ”Husets”, en oxfilépizza, säger Andreas.

Han satte sig att vänta på pizzan. Och som han fick vänta.

När Aftonbladet pratar med Andreas Björkegren på lördagseftermiddagen har han väntat i över 18 timmar. Snabbmatsbesvikelsen är total.

– Det skulle ta en och en halv timme när jag beställde vid 22. När det gått två timmar försökte jag ta kontakt med pizzerian men fick inget svar. Pizzerian stängde 03 så jag var inte så sent ute ändå. Jag fick lägga mig utsvulten, besviken och irriterade.

”Fallet ska utredas”

Aftonbladet når Roma restaurang och pizzeria på lördagen. De säger att de aldrig mottog någon beställning som överensstämmer med Andreas och att det förmodligen har uppstått ett tekniskt fel.

– Jag har kontaktat OnlinePizza och de hänvisar till Klarna som sköter betalningarna. Då ringde jag dem och de säger att de ska utreda händelsen. 135 kronor är ju en nätt liten summa, men när man är hungrig och sitter och väntar så blir man sjukt irriterad, säger Andreas Björkegren.

Aftonbladet har sökt OnlinePizza.

Följ ämnen i artikeln