Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

78-åring misstänks för 50 år gammalt mord

Publicerad 2016-09-27

Elsie Frost, 14, mördades på väg hem från seglarskolan i Wakefield, Storbritannien.

Året var 1965.

Nu har polisen gripit en 78-årig man misstänkt för det brutala knivdådet.

Elsie Frost, 14, hittades  dödi en tunnel under en järnväg och en stor mordutredning påbörjades.

På tisdagen slog polisen i West Yorkshire, Storbritannien, till mot en misstänkt mördare.

Mannen greps i grevskapet Berkshire och togs in till stationen för förhör.

Den gripne är 78 år gammal, uppger polisen i ett pressmeddelande. Mordet han misstänks för begicks för drygt 50 år sedan och kan nu vara nära att klaras upp tack vare det brittiska folkets engagemang.

Mördades på väg från seglarskola

I oktober 1965 attackerades Elsie Frost, 14, när hon var på väg hem från seglarskolan i Wakefield. Hennes kropp hittades i en tunnel under en järnväg och en stor mordutredning påbörjades.

Enligt BBC förhördes hundratals personer. Men mordvapnet återfanns aldrig, åren gick och mordgåtan såg länge ut att aldrig få en lösning.

Förra året, i samband med 50-årsdagen av mordet, började BBC sända en radiodokumentär om mordet på Elsie Frost. Materialet som framkom gjorde att polisen dammade av de gamla pärmarna och återupptog utredningen.

Samtidigt ska man ha fått in många nya tips från allmänheten.

– Responsen vi fick efter att ha återupptagit utredningen är ett bevis på allmänhetens hängivelse och på hur starka känslor mordet på Elsie fortfarande väcker bland människorna i Wakefield, säger polisens utredare Nick Wallen.

”Som familj är vi väldigt nöjda”

Tipsen från allmänheten gav nya spår i utredningen som sedan ledde till tisdagens gripande, enligt polisens pressmeddelande.

Elsie Frosts anhöriga tog emot beskedet om gripandet med lättnad.

– Som familj är vi väldigt nöjda. Det enda vi ville var att man skulle ta oss på allvar. Vi ville att man skulle återuppta utredningen och det har vi lyckats med, säger brodern Colin Frost till BBC.

 PLUS:  De föll offer för män

Följ ämnen i artikeln