Stopp i tågtrafiken norr om Stockholm

Uppdaterad 2016-09-12 | Publicerad 2016-09-09

För andra dagen i rad var det totalstopp i tågtrafiken mellan Häggvik och Norrviken norr om Stockholm. Detta efter att en traktor kört in i en bro på fredagen.

Enligt Trafikverket var det samma bro som en lastbil kraschade in i på torsdagen – vilket orsakade kaos i tågtrafiken mitt i rusningstid.

Vid lunchtid hade tågen börjat rulla igen.

Trafikverket fick uppgifter om olyckan klockan 11.10 på fredagen.

– En traktor har kört in i en bro. Det är samma bro som en lastbil körde in i igår. Om jag fattat det rätt är det samma ställe, säger Sara Hjälm, presskommunikatör på Trafikverket.

Bron ligger på Sollentunavägen mellan Häggvik och Norrviken i Sollentuna kommun.

Vid 11.40 hade tågtrafiken släppts på igen.

Enligt Trafikverket påverkades fjärrtåg på sträckorna Stockholm-Gävle/Sundsvall och Stockholm-Falun/Borlänge samt pendeltågen på linjen Södertälje-Märsta/Uppsala och omvänt.

Inspektören satt fast

Efter torsdagens olycka var det totalstopp i tågtrafiken mellan cirka klockan 16 och 18. Även inspektören som skulle granska skadorna på bron satt fast på ett tåg.

Det stoppet påverkade all tågtrafik på sträckan Häggvik-Rotebro, vilket innebar att fjärrtåg Stockholm-Uppsala/Gävle/Falun, pendeltåg Märsta/Uppsala-Södertälje samt Arlanda Express drabbades.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln