Madeleines pappa på sin blogg: Vi ska kämpa hela vägen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-08

"Att Kate skulle vara inblandad är skrattretande"

LONDON. En konspiration med planterade bevis.

Anhöriga och vänner försvarar paret McCann.

– Någon försöker sätta dit dem, säger Kates mamma Susan Healy, 61.

Vännerna som semestrade med familjen McCann har tidigare hörts flera gånger av polisen. De har tillsammans med paret gjort allt i sin makt för att hjälpa till i utredningen.

Att föräldrarna nu är huvudmisstänkta kommer som en chock.

– Vi vet att de inte gjorde det. Föreställ dig de värsta fyra månaderna i ditt liv och så händer det här. Det går inte ens att föreställa sig, säger vännen David Payne som semestrade med familjen.

”Bara mer och mer absurt”

En annan av de sju vännerna har tidigare berättat att de såg en man bära bort Madeleine den aktuella kvällen.

– Det här blir bara mer och mer absurt, säger vännen Rachael Oldfield till Daily Telegraph.

Många av deras anhöriga tror att en konspiration ligger bakom, att dna planterats i bilen och i lägenheten och att någon försöker sätta dit föräldrarna.

Kate McCanns pappa Brian Healy, 68, bröt ihop i tårar i går.

– Den här utredningen skulle vara ett skämt om det inte var så fruktansvärt. Jag är förkrossad över att någon tror att min dotter skulle kunna göra något sådant. Det är obscent och hemskt, säger han i Daily Telegraph.

Familj och vänner menar att de som känner paret McCann vet att de aldrig skulle kunna skada sitt barn.

”Det här är skandal”

– Jag har varit tyst tills nu men det finns en gräns. Det här är en skandal. Någon försöker sätta dit dem, säger Kates mamma Susan Healy.

Gerry McCanns bror John säger att polisen gett dem ett helvete. Han får stöd av systern Philomena som inte får bevisningen att gå ihop. De ställer sig frågande till hur blodspår kan ha hittats om hon nu av misstag blev drogad till döds.

– De säger att Kate råkade döda Madeleine och sen höll kroppen gömd och att hon sedan dumpade den. Och efter olyckan ska hon ha satt sig och ätit middag. Jag har aldrig hört något så skrattretande i hela mitt liv, säger Philomena.

Redan i torsdags, när Kate McCann började förhöras av polisen, gick hennes man till försvar mot anklagelserna.

– Att Kate skulle vara inblandad i Madeleines försvinnande är skrattretande. Alla som vet någonting om den 3 maj vet att Kate är helt oskyldig.