Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Vargen är lös - i Borås

Publicerad 2013-04-03

I dag är det helt berättigat att ropa efter vargen i Borås.

I stadsdelen Lugnet sågs ett djur stryka omkring vid lunchtid.

– Den kom emot oss, vi fick springa in, säger Linnea Klintenberg.

Elever och lärare på Engelbrektsskolan i Borås fick en rejäl överraskning vid lunchtid i dag. Runt det närliggande vattentornet strövade en - något förvirrad varg.

– En person som var ute och gick med sin hund ringde in till skolan. Vi sprang dit och kollade och visst var det en varg. Den gick runt och såg ganska vilsen ut, säger Linnea Klintenberg, skolassistent på Engelbrektsskolan och berättar att den nyfikna vargen helt plötsligt började gå mot de lika nyfikna åskådarna.

– Den kom mot oss, vi fick springa in. Men jag var inte rädd, mest fascinerad. Jag har aldrig sett en varg tidigare, den var stor och vacker.

Polisen: "Vi bryr oss inte"

På Boråspolisen har man fått in en anmälan om den urbana vargen, men enligt inre befäl Per Anders Aronsson är det ingenting som röner något större intresse bland ordningsmakten.

– Nej, vi bryr oss inte om några vargar. Varg är ju ett naturligt inslag i den svenska faunan. Det är Länsstyrelsen som bryr sig om det där, säger han.

Länsstyrelsen: "Vi avvaktar"

Men inte heller hos Länsstyrelsen i Västra Götaland noteras något större vargintresse när Aftonbladet ringer upp.

– Vi avvaktar litegrann, kommer det in många anmälningar måste vi kanske gå ut och informera. Men vargarna brukar hitta tillbaka till sin naturliga miljö, säger Anita Bergstedt-Söderström, rovdjursansvarig vid Länsstyrelsen, men ger ändå ett litet råd på vägen för boråsarna. 

– Man kan tänka på att hålla sin hund kopplad, men jag förväntar mig att den letar sig ut i skogen igen.