Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Zodiac Killers fjärde offer?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-21

Jeneesa Lewis, 29, försvann i fredags

Två döda och två försvunna.

Samtliga kvinnliga soldater.

Misstankarna om en ny seriemördare i North Carolina, USA, stärktes under helgen.

I ett av fallen uppgav sig gärningsmannen vara en kopia av den beryktade seriemördaren Zodiac Killer. Han lämnade då en meddelande där han skrev att fler mord skulle följa.

Därför fruktar man nu att fallen med kvinnorna – som alla varit verksamma soldater – ska kunna kopplas till samma gärningsman.

Den senast drabbade, Jeneesa Lewis, 29, är den fjärde kvinnliga soldaten som på kort tid försvinner i North Carolina, USA.

Det var i fredags morse som hon inte dök upp på sitt jobb och nu misstänker polisen att trebarnsmamman är i fara. Då polisen bröt sig in i hennes lägenhet fann de en bostad i kaos. Där fanns spår av blod och allt var "en enda röra", uppger amerikanska medier.

Ingen misstänkt

Även Jeneesa Lewis make, Clinton Lewis, 34, är försvunnen och myndigheterna tror att de kan befinna sig på samma plats.

Dock hade de två äktenskapliga problem och enligt Jeneesa Lewis syster planerade hon att lämna honom. Han var också orsaken till att hon tog värvning i armén – hon ville ha lugn och ro.

Det finns ännu inga uppgifter om någon misstänkt.

Fjärde offret?

Jeneesa Lewis är den fjärde kvinnliga soldaten på kort tid som försvunnit.

För bara ett par veckor sedan försvann Holley Wimunc, 24. Eftersom hennes lägenhet satts i brand befarar utredarna att hon kan ha omkommit.

I juni i år mördades 23-åriga soldaten Megan Lynn Tuoma. Hon var gravid i sjunde månaden och intill hennes kropp låg en lapp från mördaren som kallade sig Zodiac Killer.

Zodiac Killer är en beryktad seriemördare som verkade i norra Kalifornien mellan december 1968 och oktober 1969. Han – eller hon – mördade fem personer och skadade sju, men kan eventuellt kopplas till mord begångna redan 1963.

ANNONS