Körde på tjuven

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-03

Vaknade av inbrott – tog upp jakten på tjuvarna

Hantverkaren låg och sov i verkstaden när han väcktes av ett inbrott.

Tjuvarna försvann på de motorcyklar de stulit och hantverkaren började jaga dem i sin bil.

Han kom ifatt och krockade med en av dem - som skadades så allvarligt att han dog.

I onsdags eftermiddag var den nu avlidne 23-åringen på begravningen för ett av offren från dubbelmordet på Götgatan den 13 mars. 23-åringen var bekant med mordoffret.

Polisen misstänker nu att 23-åringen, bara några timmar efter begravningen, bröt sig in i en verkstad söder om Stockholm tillsammans med två kumpaner.

Tog sig in i lokalen

Klockan var halv tre på morgonen, natten till i går, när de tre männen tog sig in i lokalen.

Vad de inte visste var att en av de anställda, enligt uppgift en 19-årig man, övernattade i byggnaden. När tjuvarna var i färd med att starta motorcyklarna de kommit för att stjäla blev de avbrutna.

De tre tjuvarna fick i gång motorcyklarna och körde snabbt från platsen. Men 19-åringen hoppade in i sin bil och tog upp jakten samtidigt som han ringde polisen.

Bara ett par hundra meter bort kom han ikapp tjuvarna på en cykelstig längs med bilvägen. Av okänd anledning kolliderade mannen i bilen då med en av de misstänkta mc-tjuvarna, 23-åringen, som kastades av motorcykeln. Polis och ambulans larmades, men i går eftermiddag avled han av sina skador på sjukhuset.

Tände ljus

På olycksplatsen samlades i går vänner till 23-åringen. De tände ljus och satte upp röda och gula rosor på staketet där deras vän miste livet.

– Det som har hänt är väldigt tragiskt. Han var en positiv och glad kille, även om han gjorde dumma saker ibland, säger en av vännerna.

23-åringen var välkänd av polisen. Han har varit en av de kriminella som hållits under särskild uppsikt av länskriminalen som misstänkt yrkeskriminell.

På fri fot

De två andra misstänkta mc-tjuvarna var sent i går oidentifierade och på fri fot.

Den 19-årige hantverkaren som jagade mc-tjuvarna är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Hantverkaren är inte fängslad utan släpptes efter att ha förhörts.