Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Bebis räddad från rasmassorna

Publicerad 2014-01-25

Han begravdes i rasmassorna i krigshärjade Aleppo.

Några män gräver fram den lilla pojken – som andas och gråter.

I dag fortsätter samtalen om fred, som Assadregimen hotar att hoppa av.

Ett filmklipp från krigets Syrien visar hur flera män frenetiskt gräver i rasmassorna efter att de hört barngråt från bråten.

Pojken gråter

Efter en stunds grävande syns den lille pojkens arm och huvud. Pojken är märkbart medtagen, men andas och börjar gråta där han ligger nedgrävd i rasmassorna, skriver news.com.au.

Männen lyckas med hjälp av tillhyggen få loss pojken. Filmklippet ska vara inspelat i ett rebellkontrollerat område i den hårt krigsdrabbade staden Aleppo. Det laddades upp på Youtube av syriska aktivister en dag efter regimens bomber ska ha fallit över området.

Fredssamtalen fortsätter

Sedan i onsdags pågår förhandlingar mellan de stridande syriska parterna i Montreux i Schweiz och i dag har ett möte inletts mellan rebellerna och Assadregimen som möts "öga mot öga", enligt nyhetsbyråer i Genève.

Syriens utrikesminister Walid al-Muallim hotade i går hoppa av förhandlingarna, efter att oppositionen satt som villkor att regeringssidan skulle ställa sig bakom kravet på en övergångsregering i Syrien utan president Bashar al-Assad.

När fredssamtalen om Syrien återupptas på lördagsmorgonen ska den syriska regimen och oppositionen för första gången mötas öga mot öga.

En politisk lösning ses ännu som utom räckhåll och samtalen inriktas på små steg och förtroendebyggande åtgärder.