Fortsatt vård för barnflickan

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-22

Pappan: Jag pratade med henne i början av veckan

Den slutna rättspsykiatriska vården av barnflickan i Knutbydramat ska fortsätta. Det har länsrätten i Östergötland beslutat.

– Det här tar aldrig slut, säger pappan till Aftonbladet.se.

Barnflickan har haft flera permissioner varje månad och har kunnat besöka pappan. Hon har även börjat studera på en folkhögskola i Vadstena. Pappan blir mycket förvånad över uppgifterna att länsrätten i Östergötland beslutat att den slutna rättspsykiatriska vården av dottern ska fortsätta.

Hemma vid jul

– Jaså, jaha... Nej detta kände jag inte alls till, säger pappan.

Hade ni ansökt om att hon ska friges?

– Nej det har vi inte gjort. Hon får ju permissioner och har varit här lite då och då, hon fick bland annat komma hem över jul. Men det här kände jag faktiskt inte till alls, säger pappan som ofta pratar med dottern.

– Jag pratade senast med henne i början av veckan. Men då hade hon lite bråttom. Det är ganska strikt med tiderna på kliniken, lite som i lumpen.

”Tar aldrig slut”

Pappan och familjen försöker att gå vidare men det är inte lätt.

– Man trodde att det värsta var över men det är det ju aldrig. Det är alltid något nytt som dyker upp och det verkar aldrig ta slut.

Vad händer nu?

– Det vet jag inte.

Det var i november 2004 som den 32-åriga barnflickan dömdes till rättspsykiatrisk vård för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsöket på Fossmos granne i Knutby.