Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Fyra döda i begravningsfölje för vicepresident

TT

Publicerad 2024-06-17

En tidningsförsäljare i Malawi efter att nyheten om att landets vicepresident dött i en flygolycka meddelats. Arkivbild.

Fyra personer omkom när ett fordon som deltog i begravningskortegen för den omkomne vicepresidenten i Malawi körde rakt in i folkmassan av sörjande.

Ytterligare 12 personer skadades i händelsen, som inträffade på söndagskvällen lokal tid i byn Ntcheu i centrala Malawi. Kortegen var på väg till Nsipe, vicepresident Saulos Chilimas hemby, inför hans begravning på måndagen. Tusentals människor hade samlats på gatorna för att få en glimt av Chilimas kista.

Ett ögonvittne berättar för nyhetsbyrån AFP att bilen störtade in i folkmassan när den försökte manövrera bort från densamma.

Felix Njawala, talesperson för Chilimas parti UTM, sade att det uppstod spänd stämning längs vägen när sörjande krävde att processionen skulle stoppas så att de kunde se kistan.

Chilima omkom tillsammans med nio andra personer när ett militärflygplan kraschade förra måndagen. Han var Malawis vicepresident i tio års tid under två olika presidenter, såväl före som efter ett skandalval 2019 som ogiltigförklarades på grund av fusk.