Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Polis jagar gärningsman efter skottlossning

Publicerad 2014-01-31

Polisen larmades till Norsborg, utanför Stockholm, vid 08-tiden i morse efter en skottlossning.

Enligt uppgifter till Aftonbladet avlossade en ensam gärningsman skottsalvor mot en bil där en 30-årig man befann sig.

Polisen jagar nu gärningsmannen.

Det var vittnen som larmade polisen efter att de hört skottlossning i Norsborg. Enligt uppgifter till Aftonbladet avlossades fem skott, minst två av dem avlossades rakt in i bilen där en man i 30-årsåldern befann sig. Mannen klarade sig utan skottskador.

– Han har inte träffats utan det är en skada på en hand förmodligen av glassplitter från fordonet, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Söker efter gärningsmannen

Den misstänkte gärningsmannen ska ha flytt från platsen till fots. Polis är på plats med hundpatruller som försöker spåra mannen. Mannen beskrivs som medelålders, mörklädd, smal och med dålig hy.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Flera personer blev vittnen till händelsen och polisen har börjat samla in uppgifter på plats.

–  Vi har påbörjat dörrknackning och sen får vi göra bakgrundskontroller av den här personen för att se vad det finns där. Sen får vi se om han är intresserad av att medverka själv.

Den beskjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare, men polisen har inga uppgifter om det finns en hotbild mot honom.