Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Kniv hittades vid OJ Simpsons tomt – utesluts som mordvapen

Uppdaterad 2016-04-03 | Publicerad 2016-04-02

Intresset för det 20 år gamla mordfallet väcktes återigen i mars, när det framkom att en liten kniv hittats på en fastighet som tillhört OJ Simpson.

Los Angeles-polisen har nu analyserat vapnet – och kommit fram till att det inte användes för att döda den tidigare fotbollstjärnans exfru och hennes vän.

Polisen har under årens lopp undersökt flera knivar, men aldrig funnit en de kunnat koppla till de brutala morden på OJ Simpsons exhustru Nicole Brown och hennes vän Ron Goldman, som hittades utanför hennes hem i Brentwood, Los Angeles, den 13 juni 1994.

Simpson åtalades för mordet men friades i oktober 1995, 474 dagar efter att han greps. Rättegången har beskrivits som den hårdast bevakade i USA:s historia.

I början av mars tog fallet OJ Simpson ännu en ny vändning, när en pensionerad polisofficer lämnade över en kniv till myndigheterna som i samband med en filminspelning hittats på den förre NFL-stjärnan och Nakna pistolen-skådisens gamla tomt.

Polisen: ”Inget samband”

Efter nästan en månad av kriminaltekniska tester gick utredare på fredagen ut och meddelade att kniven uteslutits som mordvapnet.

Los Angeles-polisen skriver på Twitter att tester har visat att kniven inte har ”något känt samband” till utredningen om dubbelmordet, skriver BuzzFeed.

– Vi har bekräftat, vi har fastställt, det finns inget samband, säger polischefen Andy Neiman enligt nyhetsbyrån AP.

Amerikanska tevekanalerna NBC och CBS News har med hänvisning till anonyma poliskällor redan tidigare rapporterat att kniven inte överensstämmer med den som användes i attacken 1994 och att den inte verkar ha begravts tillräckligt länge för att ha funnits på den tiden.

Mordvapnet är därmed ännu inte hittat, och utredningen förblir öppen.

Samtidigt fortsätter OJ Simpson avtjäna 33 år i fängelse för andra brott, bland annat kidnappning, misshandel, våldsbrott och grovt rån. Tidigast nästa år är han berättigad till villkorlig frigivning, enligt AP.