Föddes och dog under massaker

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-09

Nioåriga Christina föddes den 11 september 2001 –dödades i Tucsonmassaker

Ville bli politiker Nioåriga Christina-Taylor Greens dröm var att bli politiker, något som hennes föräldrar tror bestämdes redan dagen hon föddes; 11 september 2001. En av idolerna var lokala stjärnpolitikern Gabrielle Giffords, som hon åkte till mataffären för att få träffa.

Hon ville bli politiker.

Christina-Taylor Greens dröm, att göra skillnad för andra människor, började gro redan när hon såg dagens ljus – 11 september 2001.

Nio år gammal tog hon sig själv till mataffären i Tucson, för att få träffa sin idol.

Morbror sörjer Greg Segalini visar upp en bild på sin dödade systerdotter Christina-Taylor Green, och på hennes mamma, hans syster, Roxanne Green.

Hennes pappa berättar om en envis nioåring.

Ett litet barn som redan visste vad hon ville bli när hon blev stor:

Politiker.

– Hon var duktig på att tala och hade precis valts in i elevrådet, säger hennes pappa John Green till tidningen Arizona Star.

Född 11 september

Han berättar att dottern tidigt gjorde klart för sina föräldrar att hennes liv skulle gå ut på att hjälpa andra.

Något, säger hennes mamma, som omedvetet kan ha bestämts redan samma dag som hon föddes. Christina-Taylors födsel blev, tillsammans med 49 andra barns, en bok med titeln ”Hoppets ansikten” – om 50 bebisar som föddes den elfte september 2001.

– Hon är född på östkusten och 9/11 påverkade alla där. Christina-Taylor var väldigt medveten om det. Hon var väldigt patriotisk och det var alltid speciellt för henne att få klä sig i flaggans färger, rött, vitt och blått, säger hennes mamma, Roxanna Green.

– Hon ville hela tiden hjälpa andra.

Hamnade i skottelden

Det var anledningen till att nioåringen befann sig vid mataffären i går. Hon ville träffa sin idol, kongressledamoten Gabrielle Giffords.

Tillsammans med en granne åkte hon till affären – och hamnade rakt i skottlossningen. Christina-Taylor dödades. Hennes granne, som träffades av fyra skott, opererades i går kväll på det lokala sjukhuset.

– Det är så tragiskt. Hon åkte dit för att lära sig och nu har någon med så mycket hat i sitt hjärta tagit flera oskyldiga liv, säger hennes mamma.