Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Porrklubben sprängd i natt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-03-07

Andra attentatet på kort tid – vittnen såg man fly från platsen

En bomb exploderade på Club Kino i centrala Stockholm i går kväll.

Strax efteråt sågs en man fly ur lokalen.

Det är andra gången på kort tid som porrklubben utsätts för ett attentat.

Klockan 22.35 i går kväll fick SOS larm om explosionen på porrklubben Kino. En stund senare spärrade polisen av området kring klubben och ambulanser och brandbilar körde fram. De som befann sig inne i lokalen hade flytt ner i källaren.

Larmade inifrån

– De säger att det var en ordentlig smäll och vi vet att det har varit en explo­sion därinne, men vi vet ­ännu inte vilket ämne det är som har exploderat, säger Mikael Gustavsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Larmet kom från en mobiltelefon inne på klubben. Någon tryckte även på det överfallslarm som finns installerat i lokalen.

– Det var ganska upprörd stämning men vi vet inte hur många från personalen respektive gäster som befann sig där inne.

Det står klart att bomben fördes in i lokalen strax innan den exploderade.

– Det har blivit en del ­materiella skador i form av fönsterrutor som krossats och inredning som gått ­sönder, men vi har inga uppgifter om personskador, säger Mikael Gustavsson.

Vagt signalement

Vittnen såg en man fly från platsen strax efter explosionen. Signalementet är dock mycket vagt.

– Vi söker en person i 25–35-årsåldern. Han är ­cirka 170–175 centimeter lång men vi har inget signalement vad gäller kläder. ­Eftersom han har setts springa från platsen i samband med explosionen kan man tro att han har med det här att göra, säger Gustavsson.

Lokalen ligger i bottenvåningen och källaren på Döbelnsgatan 4. Den behövde först inte utrymmas, men innanför avspärrningen samlades snabbt en stor grupp oroliga unga kvinnor och några män som ropade till fotograferna att inte ta bilder och beordrade kvinnorna att inte tala med pressen.

De flesta som vistades i lokalerna höll sig innanför entrén för att undvika folksamlingen.

Strippklubb och butik

Club Kino är, enligt hemsidan, en dygnet runt-öppen strippklubb och porrbutik. I mitten av februari avlossades flera skott mot klubbens entré. Ingen person kom till skada, men ingen gärningsman har heller gripits.

Enligt källor inom polisen är klubben ett känt tillhåll för kriminella. Om explosionen i natt har något samband med den tidigare skottlossningen är oklart.

I natt utrymdes lokalen och spärrades av medan polisen genomfördeen teknisk undersökning.