Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Eldstrid bröt ut utanför Pentagon

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-05

"Hans ansikte visade inga känslor"

Iskallt och utan att tveka tog John Patrick Bedell fram ett vapen och öppnade eld mot poliserna utanför Pentagon.

Två poliser skadades i eldstriden innan Bedell sköts till döds.

Amerikanska medier rapporterar att Bedell gick fram till säkerhetskontrollen vid Pentagons tunnelbanestation och helt oprovocerat öppnade eld.

– Han stoppade handen i fickan, drog fram en pistol och började skjuta. Han var väldigt lugn och hans ansikte visade inga känslor över huvud taget, säger Richard Keevill, chef för polisstyrkan som bevakar Pentagon.

Hatade militären

Poliserna som utreder händelsen har ännu inte hittat någon förklaring till handlingen men AP rapporterar att Bedell hyste agg mot militären och hade uttryckt tvivel om vem som låg bakom attackerna den elfte september 2001.

36-årige Bedell bor hemma hos sina föräldrar och tros innan dådet ha skrivit på internet att han var besluten att skapa rättvisa och ta ett steg mot att avslöja sanningen om attackerna mot World Trade Center.

"En vanlig ung man"

I samma inlägg klagade han på de amerikanska lagarna mot marijuana. Bedell dömdes 2006 bland annat för våld mot tjänsteman och för att ha odlat marijuana.

Grannen Ronald Domingues, 74, som bor granne med Bedells föräldrar, säger att han alltid uppfattat John Patrick Bedell som en vanlig ung man.

– För mig har han alltid varit en helt vanlig kille. Jag hade aldrig misstänkt att han skulle bli inblandad i något sådant.