Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Massmördaren gifter sig

Publicerad 2014-11-18

Massmördaren Charles Manson kan snart titulera sig äkta make.

Den nu 80-årige Manson har fått tillstånd att gifta sig – med en 54 år yngre kvinna.

Charles Manson avtjänar för närvarande ett livstidsstraff för sju brutala mord som han och hans sektmedlemmar genomförde år 1969. En av de mördade var den då höggravida Sharon Tate, gift med filmregissören Roman Polanski.

"Jag älskar honom"

Nu har Manson alltså fått tillstånd att gifta sig i Corcoranfängelset i Kalifornien, rapporterar AP. Den blivande bruden är en 26-årig kvinna, Afton Elaine Burton.

– Jag älskar honom, jag är med honom, säger hon till AP.

Enligt Burton är ett av hennes motiv till att gifta sig med massmördaren att hon vill arbeta för att få honom fri. Som maka till Manson skulle hon få tillgång till information som endast anhöriga kan få tag i. Burton driver i dag ett flertal stödsajter för Manson.

Inga permissioner

Burton, som började skriva brev till Manson när hon var 17, har tidigare berättat om planerna på att gifta sig för Rolling Stone Magazine. Då avfärdade dock Charles Manson uppgifterna om ett kommande bröllop som "skitsnack".

Men nu verkar han alltså ha ändrat sig. Exakt när giftemålet äger rum är oklart, men fängelset har utsett en bröllopskoordinator, skriver AP.

Manson har enligt nyhetsbyrån varken rätt till permissioner eller villkorlig frigivning.