Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Comeback för populära krogen – efter tolv år

Publicerad 2020-03-11

Populära krogkedjan öppnar nytt i Uppsala.

Det har gått tolv år sedan den populära krogen, som då höll till i hörnet av gamla Folkets hus på Dragarbrunnsgatan, stängde igen.

Nu är det klart att det blir en comeback i Uppsala, och premiärdatumet kan bli på självaste sista april.

Under 2008 stängde Harrys, som då höll till på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala där Ski total numera har sin cykelbutik. Snart gör den populära krogen comeback i Uppsala, och man gör det bara ett stenkast från de gamla lokalerna.

– Det känns jättekul att vi snart är tillbaka i Uppsala igen. Vi har punktat en del städer där vi har velat etablerat oss, och Uppsala är en av dessa städer, och nu är det nära, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys.

Nytt koncept och ny design

Den som minns sitt gamla Harrys kan dock räkna med en liten chock.

– Under 2014 valde vi att göra om vårt koncept helt. Från att tidigare varit en typisk pub är vi nu ett brasseri med smaker från Sverige, och med en skandinavisk stil på inredningen. Vi har tagit in lite mer värme i lokalerna, fortsätter Fredrik Borén som också berättar att Uppsalakrogen får ytterligare en uppdatering av konceptet.

– Vi har skruvat lite ytterligare på lokalen i Uppsala som öppnar i samband med ytterligare tre orter i Sverige.

Hur har det nya konceptet tagits emot av besökarna?
– Vi gjorde faktiskt en undersökning två år efter att det nya konceptet lanserats på samtliga krogar, och statistiken visade tydligt på en fin utveckling. Så det känns som att vi är på rätt väg.

Tar över Etages tidigare lokal

Adressen för nya Harrys är Dragarbrunnsgatan 39, alltså samma lokaler som den tidigare kareokebaren Etage, och där en av de nuvarande krögarna har tillbringat de senaste 16 åren.

– Det viktigaste när vi väljer att etablera oss i en ny stad är att vi hittar en bra lokal, och bra krögare. Hakim Dilmar har tillbringat 16 år i den lokalen, och tillsammans med Walid Metto kommer han att driva Harrys i Uppsala, säger Fredrik Borén som tror att man kommer att kunna öppna lagom till Uppsalas största högtid.

– Målet är att vi ska kunna öppna lagom till sista april, och som det ser ut just nu kommer vi att hinna.

Följ ämnen i artikeln