Riskerar fängelse efter vännernas fylleskämt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-19

Någon smugglade ner trasa i fyrbarnsmammans väska – nu åtalas hon för stöld

Solsemestern i förvandlades till en mardröm i thailändska arresten.

Vännerna smugglade ner en trasa i Annice Smoels väska på en bar i Phuket.

Nu riskerar fyrbarnsmamman fem års fängelse för fylleskämtet.

Annice Smoel var med sina vänner på Aussie Bar i den thailändska semesterorten Phuket för att fira mammans 60-årsdag. Sällskapet var ute och festade och blev berusade. För att skämta lade någon en trasa som används för att torka upp spilld dryck i Annice väska, säger hon till Radio 3AW.

Men personalen på baren uppskattade inte skämtet. När de hittade trasan, som finns att köpa i baren för 60 dollar, ringde de polisen.

Toalett utan toapapper

Annice greps och fick tillbringa de två kommande dygnen i en fyra gånger fyra meter stor cell i två dygn, skriver australiska the Sydney Morning Herald.

– Jag kände mig sjuk bara att av titta på toaletten, det fanns inget toalettpapper, säger hon till tidningen.

Nu har hon har släppts mot borgen, men thailändsk polis har beslagtagit hennes pass. Hon riskerar mellan två och fem års fängelse för den stöld hon anklagas för – trots att en av vännerna har erkänt att det var hon som la trasan i Annice väska.

– En av flickorna som deltog gick ner till polisstationen på söndagsmorgonen och erkände brottet och bad om ursäkt. Men de thailändska poliserna sa åt henne att ge sig iväg. De brydde sig inte, säger Annice Smoel.

Premiärministern uttrycker stöd

Annice har fyra döttrar – 6, 8, 11 och 12 år gamla. Hon är nu förkrossad för att hon missat en av döttrarnas blindtarmsoperation, en annan dotters födelsedag och mors dag.

– Om de vill lära mig en läxa har de verkligen lyckats, säger hon till the Sydney Morning Herald.

Australiens premiärminister Kevin Rudd har sagt att Annice Smoel får all hjälp av UD för att få komma hem till sin familj.