Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Trump ångrar tweet om Cruz fru

Publicerad 2016-04-03

Rivaliteten mellan de republikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Ted Cruz ledde nyligen till nya lägstanivåer – när de råkade i ”frubråk” på Twitter.

Nu ångrar Trump sitt affektiva utspel.

Donald Trump erkänner nu att det var ett misstag att twittra vidare en ofördelaktig bild av rivalen Ted Cruz fru.

Bråket är bara ett i raden som presidentaspiranten har varit inblandad i den senaste tiden.

Trump leder i kampen om den republikanska presidentkandidaturen, men han ligger dåligt till i opinionen bland nationens kvinnliga väljare och har, bland annat, efter rivalernas "frubråk" kritiserats för en unken kvinnosyn.

Argsint twitterbråk

Det hela började i slutet av mars, när en politisk motståndargrupp till Trump inför nomineringsmötet i Utah lade ut en gammal lättklädd bild från 2000 där hans fru, som tidigare jobbat som modell, poserar naken för brittiska tidskriften GQ.

"Möt Melania Trump, er nästa första dam", stod det i annonsen.

Ted Cruz förnekade att han skulle ha något med det hela att göra.

Men det brydde sig inte en upprörd Donald Trump om, som i stället twittrade:

”Lögnaktiga Ted Cruz använde precis en bild på Melania från en GQ- fotografering i sin annons. Var försiktig lögnaktiga Ted, annars kommer jag att lägga korten på borden om din fru.”

Eskalerade ytterligare

Drygt 30 minuter senare svarade Ted Cruz på utspelet, och twittrade:

”Bilden på din fru kommer inte från oss, Donald. Om du försöker attackera Heidi är du en större fegis än vad jag trodde”.

Samtidigt fick det en del att börja fråga sig vad Donald Trump möjligen kunde tänkas veta om sin motståndares fru. Den amerikanska sajten Politico frågade sig om att det möjligtvis kunde röra sig om en incident från 2005, och som som amerikanska BuzzFeed News rapporterade om i mars i fjol.

Ännu lite senare twittrade Trump vidare ett ofördelaktigt foto av Cruz fru Heidi, vid sidan av en på sin fru, med orden "en bild säger mer än tusen ord".

Bråket eskalerade ytterligare och Cruz röt till.

– Det är inte ofta jag blir arg, men om du ger dig på min fru eller mina barn så kommer det lyckas varje gång. Donald du är en lipande fegis, du ska ge fan i Heidi, säger Ted Cruz i en TV-intervju.

Trump: ”Ett misstag”

Nu säger Trump, till en kolumnist i The New York Times, att han skulle vilja ha det ogjort:

– Ja, det var ett misstag. Jag skulle inte skicka den, om jag kunde göra om det, säger han.

Följ ämnen i artikeln