Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Kostrådgivaren frossade – i deg

Publicerad 2012-04-23

Nu ska hon banta i tv och vinna 100 000

Kostrådgivaren Annelie frossade i kakdeg och ­vaniljbullar och gick upp över 20 kilo.

Med ett stenhårt träningsprogram och maken Mikaels coachning ska hon rasa i vikt.

Belöningen: upp till 100 000 kronor.

När Annelie Hennigor, 47, bytte jobb till lärare i friskvård och näringslära gick det utför med hälsan. Jobbet tog all hennes tid och när hon kom hem på kvällarna levde hon på onyttigheter.

– Min man lagade maten, men när han jobbade blev det choklad och bullar till middag. Jag levde inte som jag lärde utan åt väldigt fel, säger hon till Aftonbladet.

För att stilla hungern på kvällarna åt hon kakdeg, helst från pistagekrans, och vaniljbullar. Eftersom Annelie är en nattmänniska satt hon länge i soffan och vräkte i sig onyttigheter.

– Jag har gillat deg ända sedan jag var liten, säger hon.

LCHF och träning

Det osunda levernet fick maken Mikael att ledsna. I kvällens ”Älskling, du har blivit en tjockis” i TV 3 coachar han henne till ett sundare liv.

– Hennes kärlek till rå deg är obegriplig, säger ­Mikael i programmet.

Under sju veckor har ­Annelie tränat tre gånger om dagen. Degen och bullarna har bytts ut mot en strikt LCHF-kost med lite kolhydrater och mycket fett och protein.

Slutade med kakor

För varje kilo hon går ner ökar belöningen. Lyckas Annelie gå ner 15 kilo vinner paret 100 000 kronor.

– Det var väldigt tufft. Men jag och Mikael har alltid haft bra kommunikation och han var en bra coach. Vi gled ifrån varandra när jag började mitt nya jobb, men nu är vi nästan nykära igen, säger hon till Aftonbladet.

Nu, efter att programmet spelats in, har hon slutat med kakor och deg och tränar regelbundet. Även om hon är glad över att hon är lättare på vågen tycker hon att programmet framställde henne som en större frossare än hon var.

– Det framstod också som att jag inte orkade träna så mycket som krävdes. Men jag tränade väldigt hårt. Till slut var jag tvungen att bryta ner en hel del muskler för att komma ner alla kil­on. Det var inte riktigt bra, det är bättre att titta på byxstorleken än själva vikten, säger hon.

Programmet sänds kl 21 i TV3.