Holmes dåd liknar scen i Batmanserie

Uppdaterad 2013-04-01 | Publicerad 2012-07-21

I Batman-serien från 1986 går en ensam galen man med rödliknande hår och en pistol i sin hand in i en biosalong. Han smyger förbi sin bänkrad och börjar skjuta.

James Holmes dödskjutning kan ha fler kopplingar till Batman än att han kallar sig Jokern.

I en tecknad serie med Batman från 1980-talet kliver en ensam man in i en biosalong och skjuter mot publiken.

Även då slutade dådet i mord.

Efter dådet ska Holmes ha sagt att han ”är Jokern”, en av Batmans ärekfiender. Han ska även ha färgat sitt hår rött strax före dådet, eventuellt för att efterlikna serieskurken.

The Washington Examiner har tagit del av en tecknad serie med Batman, ”The dark knight returns”.

Den visar fasansfulla likheter med James Holmes dåd.

Den 24-åriga misstänkta massmördaren dödade 12 personer när han stormade en biosalong via nödutgången och sköt vilt omkring sig. Mer än 50 personer skadades.

Efteråt ska James Holmes ha sagt att han var Jokern, Batmans ärkefiende.

Avrättade 3 personer

James Holmes kan ha haft faktisk inspiration från en tecknad serie av Batman från 1986.

I serien går en ensam galen man med rödliknande hår och en pistol i sin hand in i en biosalong. Han smyger förbi sin bänkrad och börjar skjuta.

Då dödades 3 personer.

Holmes avrättade 12.

Seriestripen avslutas med att media skyller på Batman och hävdar att han ska ha inspirerat skottlossningen, fast han inte var inblandad i händelsen alls.

Filmer baseras på serien

Den tecknade serien blev efter att den publicerades inspiration för Chris Nolan när han producerade Batman-filmerna. Den utvecklade också karaktären Batman till att bli en mörk och dyster hämnare, enligt The Washington Examiner.

Den här scenen gjordes för att poängtera hur långt den fiktiva staden Gotham hade sjunkit sedan Batman hade gått i pension.

ANNONS