Hägglund: Viktigt att vi säger ifrån

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-10

Nu slår kd-ledaren tillbaka mot Sverigedemokraterna

VISBY. Sverigedemokraterna har siktet inställt på kristdemokraternas väljare.Nu slår Göran Hägglund tillbaka. –?Det är viktigt att vi säger i från, säger kd-ledaren.

Slår tillbaka Nu slår kd-ledaren tillbaka mot Sverigedemokraterna.

I Sifos junimätning hade kristdemokraterna stöd av 4,4 procent av väljarna. Sverigedemokraterna var nästan lika stora med 4,2 procent. Partiet har siktet inställt på kristdemokraternas väljare.
–?Det är naturligt eftersom vi har värdekonservativa värderingar som tidigare funnits inom kristdemokraterna, säger sd:s partiledare Jimmie Åkesson.

Stor vånda

Med stor vånda bestämde sig Göran Hägglund för att ägna en stor del av sitt tal i Almedalen åt sverigedemokraterna. En anledning är just att hans motiv skulle kunna ifrågasättas.

–?Ni kommer tro att "aha, han är rädd att förlora sina väljare". Men det är inte det detta handlar om, säger Göran Hägglund. Skrapa på ytan Kd-ledaren säger att han vill berätta vilka sd verkligen är.

–?Sverigedemokraterna har idéer som startar utifrån faktiska problem men landar ständigt i att allt beror på invandrarna.

–?Skrapar man lite på sverigedemokraternas yta så ser man ett parti som för inte så många år sedan förbjöd medlemmarna att komma till möten i naziuniform. Och det partiet vill in i Sveriges riksdag. Att kd riskerar att förlora väljare till partiet tror inte Göran Hägglund.

–?Våra väljare har helt andra värderingar. Forskningen har visat att det är andra partier som tappar väljare till sd.