De är hemma efter kaoset

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-01

Gunnar & Agneta tvingades vara kvar i Bangkok i fyra dygn

obehaglig upplevelse Gunnar, 60, och Agneta Berglind, 67, från Järfälla landade på Arlanda i går. De fick tillbringa fyra dagar extra i Thailand på grund av ockupationen av Bangkoks flygplatser.

Oroligheterna i Thailand går in på sitt sjätte dygn.

I går kväll landade de första turisterna på Arlanda efter kaosdagarna i Bangkok.

Samtidigt sitter hundratals svenskar kvar i ovisshet på sina hotellrum.

På flygplatsen i Bangkok blev väntan lång för många resenärer. På Gunnar och Agneta Berglindhs bild har flera fallit i sömn.

Gunnar Berglinds 60-årsresa till Krabi med frun Agneta, 67, slutade mitt i kaoset på Suvarnabhumi-flygplatsen i Bangkok.

Tusentals regeringskritiska demonstranter hade precis börjat den snart veckolånga ockupationen av den internationella flygplatsen när paret från Järfälla skulle ta sig hem i tisdagskväll.

”Det var panik”

– Det var världens panik när alla skulle ta sig ut till bussarna som skulle ta oss därifrån. Det obehagliga var ovissheten om när vi skulle kunna åka hem och folkträngseln, berättar Gunnar Berglind.

I går kväll landade paret slutligen på Arlanda.

Liksom många andra strandade semesterfirare bussades de ner till Phuket innan de fick kliva på flyget hem.

Spänningen mellan de gulklädda demonstranterna och deras rödklädda rivaler, som stödjer den thailändska regeringen, har trappats upp under de senaste dagarna. Under natten till i går skadades minst 50 personer i två explosioner i Bangkok.

Sammanlagt har upp till 100 000 resenärer drabbats av ockupationen av två flygplatser i Bangkok. Turistindustrin beräknas förlora 150 miljarder bath (över 30 miljarder kronor) till årets slut på grund av oroligheterna.

”Uppgivna”

Hundratals frustrerade svenskar sitter fast på sina hotellrum och väntar på besked från flygbolagen.

Helené Breitz Anderssons man Kenneth skulle ha åkt hem i fredags. Men först på onsdag får han och vännerna plats på SAS-planet från militärflygplatsen U-Tapao.

– De är uppgivna och får ingen information. De är villiga att åka vart som helst bara för att få komma hem, säger hon.