Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

"Bara russin i kakan"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-21

KÄNDISAR MED MORAL Myrra Malmberg, Samuel Fröler och Meja uppträder alla för barnen.

Musikgalorna med tydligt rättvisetänkande avlöser varandra i en rasande takt, på UNICEF-galan sjunger man för att samla in pengar till världens barn. Helene Sjöholm, Meja och Samuel Fröler uppträder till förmån för rättviseorganisationen, det hela äger rum i Tyska Kyrkan. Arrangören, sångerskan och skådespelaren Myrra Malmberg berättar om tillställningen.

Myrra Malmberg gillar UNICEF.

Berätta hur idén till galan föddes

- Ja alltså, man vill ju göra något mer än att bara ge pengar, även om det också är bra. Men när jag fick egna barn började tänka så mycket och jag kände verkligen att jag ville göra något mer konkret. Sen har jag egentligen inga nyttiga talanger, jag är ingen revisor eller läkare, så jag pratade med Unicef och frågade om de var intresserade av att ordna en sådan här konsert. Det handlar helt enkelt om att hjälpa andra att hjälpa.

Hur gick valet av lokal till?

- Jag tycker att kyrkor är underskattade konsertlokaler. Tyska Kyrkan har en fantastisk akustik och jag bor i Gamla Stan så den ligger lägligt till. Först pratade vi faktiskt med Storkyrkan, men de var inte intresserade.

Hur gick det till när ni valde ut artisterna som kommer att uppträda under galan?

- Jag ringde bara runt till mina vänner och frågade om de var intresserade. Och jättemånga ställde upp, det är fantastiskt tycker jag, att det finns så mycket hjärta och engagemang.

Tycker du att man kan se en trend i samhället just nu, att artister tar större socialt ansvar?

- Jag vet faktisk inte, jag har varit så upptagen med den här konserten att jag knappt märker vad som händer där ute. Men det låter som en bra trend om det är så. Det är så viktigt att man engagerar sig. Man kan inte bara sitta och vänta på att saker ska hända.

Men om det är så att artister engagerar sig mer, varför tror du att det har blivit så?

- Det kanske händer som en del i det världspolitiska läget? Ju mer makten flyttas från den lilla människan, desto viktigare blir det att ta saker i egna händer. Det är så många som faller mellan stolarna, när det är sämre tider blir det kanske inte lättare att engagera sig, men det blir viktigare.

Vilken del av galan tror du blir bäst?

- Det kan jag inte välja, jag får rysningar när jag tänker på det, det kommer att bli så fint. Det är bara russin i kakan, jag hoppas bara att det kommer folk.

Ruben Brundell

Allt om Stockholm

2008-11-21