Mystiskt "odjur" hittat i Storbritannien

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-09

Legenden om "besten från Exmoor" lever vidare

Intressant fynd När polisen kom till platsen misstänkte de att den förruttnade djurkroppen kunde vara den mytomspunna "besten från Exmoor".

Det första man lade märke till var de enorma tänderna.

Huggtänderna som stack fram ur gapet, glimmade i solskenet.

Kunde man äntligen ha hittat "besten från Exmoor"?

Poliserna Jeff Pearce och Chris Tucker kallades till fyndplatsen för att undersöka djurkroppen som hade påträffats nära Croyde Bay i norra Devon, Storbritannien, och som satte myror i huvudet på befolkningen. Röster hade höjts som menade att det kunde röra sig om "besten från Exmoor", en pumaliknande varelse som lokalbefolkningen tror ska ha härjat i trakten på 1970-talet.

1983 blev besten från Exmoor från rikskänd efter att cirka hundra får på okänt sätt hade blivit svårt sargade och dödats. Många ansåg att den mytomspunna varelsen låg bakom attackerna men trots otaliga försök lyckades man inte få fast djuret.

Tänder som en hund

Kunde den nu påträffade 1,5 meter långa djurkroppen vara svaret på gåtan? En kvinna som sett kvarlevorna uppgav att djurkroppen var lika stor som en kalv och hade tänder liknande en hunds, rapporterar Mail online.

Poliserna Jeff Pearce och Chris Tucker var förbryllade. Den starkt förruttnade kroppen var för stor för att vara en katt och för liten för att vara en ponny. Med tanke på tänderna kunde det inte röra sig om en kalv.

– Det ser faktiskt ut som om det här kan vara besten från Exmoor. Det är bara åtta kilometer från Exmoor sjövägen och kroppen kan ha flutit hit därifrån, sade Jeff Pearce.

Chris Tucker berättade att djurkroppen är täckt av svart päls.

– Den ser ut som en best med de där tänderna.

Förstörda simfenor

Men det visade sig att det man trodde var besten från Exmoor i själva verket var en helt vanlig gråsäl. På grund av att kroppen var stadd i förruttnelse hade simfenorna förstörts och blottat skelettdelar som gjorde att varelsen såg ut att ha haft ben.

Legenden om besten från Exmoor lever vidare…