”Alla svarta, lämna affären nu”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-20

Jättekedja i blåsväder

Uppmaningen i Wal-Marts högtalaranläggning har upprört känslorna hos många.

Det sprakade till i högtalarna. Sedan sa en lugn mansröst:

– Lystring lystring, alla svarta, lämna affären nu.

En 16-årig pojke från USA har hamnat i ordentligt blåsväder efter att ha retat gallfeber på delar av den svarta befolkningen. 16-åringen knallade i söndags in på en Walmart-affär i södra New Jersey.

"Svarta, lämna nu"

Ingen av besökarna anade något konstigt när det sprakade till i den stora butikkedjans högtalaranläggning. En lugn mansröst förklarade att alla inte var välkomna i butiken. Vissa måste omedelbart gå ut.

– Lystring, besökare på Walmart. Alla svarta människor, lämna byggnaden nu, sa rösten.

Förvirring och ilska utbröt inne på affären. Mängder av uppretade besökare hann kontakta butiksledningen innan sanningen uppdagades. En affärschef var snabb med att med att be om ursäkt i högtalarna för 16-åringens tilltag, men skadan var redan skedd.

Haffades

16-åringen greps av polis men försattes senare på fri fot under ansvar av föräldrarna. Eftersom det handlar om en minderårig går inte myndigheterna ut med namn på högtalarvandalen. David Tovar, talesman för Walmart, kallar händelsen för ”oacceptabel”. Företaget, världens största detaljhandelskedja, säger sig nu ha vidtagit åtgärder för att förhindra att något liknande händer igen.

Svarta medborgare har tidigare klagat på att de känner sig diskriminerade och dåligt behandlade av Walmarts personal, skriver AP.