Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Bedragare försökte auktionera ut Graceland

TT-AP

Publicerad 2024-08-16

Graceland utanför Memphis. Arkivbild.

En kvinna i USA har gripits misstänkt för ha försökt auktionera ut Elvis Presley-herrgården Graceland – utan att äga fastigheten.

Kvinnan, som heter Lisa Jeanine Findley, uppges ha konstruerat en komplicerad plan för att tjäna pengar på Graceland och ett antal föremål som tillhörde Elvis Presley.

Genom att använda sig av fingerade identiteter påstod Findley att hon representerade bank – som i själva verket var påhittad – och att Elvis nu avlidna dotter Lisa Marie Presley hade tagit ett lån hos banken på 3,8 miljoner dollar. Vidare påstod Findley att Lisa Marie Presley inte hade betalat tillbaka lånet före sin död, samt att hon använt Graceland som säkerhet.

Findley misstänks därefter ha krävt Presley-familjen på pengar för det obetalda lånet genom att föreslå en förlikning. Hon tros också ha publicerat en annons i en tidning, som lät meddela att Graceland skulle auktioneras ut vid ett specifikt datum.

Någon försäljning blev dock aldrig av, och Findley har nu gripits misstänkt för bland annat bedrägeri och identitetsstöld.

Herrgården Graceland ligger i den amerikanska delstaten Tennessee och var hem till Elvis Presley under flera år. Fastigheten öppnade som museum och turistattraktion 1982, fem år efter artistens död.