Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Albert, Albertina

Åtta till sjukhus efter blixtnedslag på Lidingö

TT

Publicerad 2024-08-29 19.16

Flera personer har träffats av blixten i anslutning till en fotbollsplan på Lidingö utanför Stockholm.

Flera personer har träffats av blixten på Lidingö utanför Stockholm.

– Åtta är förda till sjukhus varav tre är allvarligt skadade, säger Josefine Bergenholtz-Gröndahl, pressansvarig på Region Stockholm, till TT.

Olyckan inträffade vid 19-tiden på torsdagen i samband med att ett åskoväder drog in över området.

Ett ungdomslag som tränade på fotbollsplanen sökte skydd under ett träd. Blixten slog sedan ner i trädet, säger räddningstjänstens insatsledare Barry Lewis till SVT Nyheter Stockholm.

När räddningstjänsten kom till platsen var två personer medvetslösa.

Totalt fördes åtta personer till sjukhus. Tre av dem har allvarliga skador och de andra fem har mindre allvarliga skador, enligt Josefine Bergenholtz-Gröndahl.

Enligt fotbollsklubben fördes två tonåringar till sjukhus med ambulanshelikopter, rapporterar TV4 Nyheterna. Polis och ambulanspersonal tog hand om laget som är chockat enligt kanalen.

Lidingö kommun har inlett ett krisstöd i samband med händelsen.

– Vi öppnar upp lokaler och ser till att finnas där. Vi har också informerat fritidsgårdar om att öppna. Och så tittar vi på vad skolorna eventuellt kan göra, säger stadsdirektör Daniel Broman till TT.

– Vi står i nära kontakt med räddningstjänsten. Vi tog själva beslutet att dra i gång krisstödet. Det var ett beslut vi tog snabbt. Det är bättre att trycka på knappen på en gång.

Följ ämnen i artikeln