Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Anita, Annette

Sju döda i israeliska attacker i Syrien

TT-AP

Uppdaterad 03.28 | Publicerad 01.08

Sju personer har dödats i en rad israeliska attacker i centrala Syrien på söndagskvällen, uppger en människorättsorganisation.

Enligt Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) skadades även minst 15 personer i attacken.

”Sju personer dog i israeliska attacker i Masyaf-regionen. Tre civila, inklusive en man och hans son som befann sig i en bil, och fyra oidentifierade soldater”, uppger organisationen i ett uttalande.

Den statsstyrda syriska nyhetsbyrån Sana rapporterade tidigare om minst fem döda och 19 skadade, med hänvisning till chefen för ett lokalt sjukhus.

Enligt Sana uppgav det syriska luftförsvaret att man ”besvarat ett angrepp som riktade sig mot flera punkter i centrala Syrien”.

SOHR uppger att en av attackerna var riktad mot en forskningsanläggning i Masyaf och andra platser där ”iranska miliser och experter är stationerade för att utveckla vapen i Syrien”. Lokala medier rapporterade också om anfall runt kuststaden Tartus.

Israels militär har inte kommenterat uppgifterna. Landet har genomfört hundratals attacker mot mål i regeringskontrollerade delar av det krigshärjade Syrien de senaste åren.

ANNONS