Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

12-åring kammade hem 43 miljoner i riskkapital

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

Arjun Mehtas spelintresse har blivit storindustri

Arjun Mehta, 12, började sälja speltillbehör i garaget hemma i Kalifornien för ett år sedan.

Nu har hans spelföretag kammat hem över 43 miljoner kronor i riskkapital.

– Det här kommer ge spelare möjlighet att spela för nöjes skull samtidigt som de kan bedriva handel, säger Arjuns pappa Karl Mehti i ett pressmeddelande.

12-åringens intresse för spel har förvandlats till en mångmiljonindustri. Med det nya riskkapitalet har Arjun Mehtas företag Playspan tagit en ledande position på marknaden för handel av speltillbehör på nätet. En marknad som bara i år väntas omsätta runt 13 miljarder svenska kronor.

Började i garaget

Sedan sju spelnätverk har tecknat avtal med Playspan kan nu tio miljoner spelare köpa och sälja spelprofiler på nätet i företagets regi.

Och allt började i garaget hemma i Kalifornien när Arjun Mehta kom på att han kunde tjäna pengar genom att sälja de spelsaker han vunnit i olika tävlingar under skoltiden i San Jose.

Nu är det i första hand pappa Karl som sköter affärerna, som företagets vd.

Arbetar inte heltid

– Arjun arbetar inte heltid med våra affärer. Som spelare har han stort inflytande över företagets produkter och teknik, men hans huvudsakliga fokus ligger på skolan och hans mamma vill inte att det ska bli för mycket medieuppmärksamhet kring honom, säger Karl Mehta enligt sajten Venturebeat.com.

Playspan har sin bas i Silicon Valley, Kalifornien men har även kontor i Bombay och i Shanghai.