Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

In Flames: Lämna mobilen hemma

Publicerad 2012-04-13

In Flames har just nu en turné över landet.

En misstänkt liga förpestar hårdrockarna In Flames Sverigeturné och stjäl fansens mobiler.

Signalementen: En kraftig kille med skägg eller en ung tjej.

– Ta inte med mobilen på spelningen, uppmanar gitarristen Björn Gelotte.

Det hyllade hårdrocksbandet In Flames befinner sig på en intensiv Sverigeturné. I kväll spelar de på Club 700 i Örebro, tidigare i veckan har de bland annat besökt Huskvarna, Norrköping och Trollhättan.

På de tre senaste spelningarna har ficktjuvar spridit skräck bland publikhavet. 34 mobiltelefoner har anmälts stulna, alla som drabbats har alla stått långt bak i konsertlokalen med telefonerna i framfickan på byxorna, uppger TV 4 Linköping.

Gitarristen Björn Gelotte är bestört.

– Det är tråkigt, det finns alltid folk som utnyttjar sådana här tillfällen. Det är också konstigt att man blir bestulen om man har mobilen i framfickan, då borde man vara säker, säger han.

”Uppenbart skickliga”

Efter bandets konsert i Norrköping i måndags har 14 anmälningar kommit in till polisen. Vissa av de bestulna har lämnat signalement på människor de tror kan vara inblandade, någon nämner en kraftig kille med skägg, en annan en tjej i 20-årsåldern, skriver Folkbladet.

– Det rör sig om en eller flera gärningsmän som har varit uppenbart skickliga, sa polisens utredningsbefäl, Calle Jerrhage till tidningen dagen efter konserten.

Enligt tv4 misstänker polisen tre gärningsmän "som inte riktigt passar in i sammanhanget" som tar sig in genom entrén och behåller ytterkläderna på under konserten.

”Lämna grejerna hemma”

Inför kvällens spelning i Örebro uppmanar bandet konsertbesökarna att lämna mobiltelefoner och värdesaker hemma.

– Många använder mobilen för att filma, men det är bättre att lämna den hemma. Det finns alltid någon annan som filmar, säger Björn Gelotte.

Han fortsätter:

– Du ska ändå på hårdrockskonsert och röja, då kan man lämna grejerna hemma.

I morgon spelar bandet i Linköping och på söndag i Karlstad.